TOBULA MOLIŪGŲ SRIUBA
Ruduo neabejotinai siejamas su spalvingais, maistingais patiekalais ir vienas jų neabejotinai yra moliūgų sriuba. Neabejojame, kad esate išbandę ne vieną moliūgų sriubos receptą. O mes jums siūlome išbandyti tokią moliūgų sriubos versiją. Ji mums labai patiko, tad neabejojame, kad patiks ir jums.
Ingridientai
300 g ekologiški moliūgai
3 vnt. bulvių
1 morka
svogūnas
4 česnako skiltelės
1 l. vištienos sultinys
100 ml BIONA kokosų pienas
100 ml grietinėlė
moliūgų sėklos
migdolai, graikiniai riešutai
druska
Gaminimas
Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite mažais gabaliukais. Svogūną smulkiai supjaustykite ir dėkite kepti į įkaitintą sviestą. Suberkite išspaustus česnakus ir kepkite, kol svogūnai kiek pagels. Suberkite moliūgus ir išmaišius kepkite toliau. Bulves ir morkas nuskuskite, supjaustykite ir sudėkite į vištienos sultinį virti. Į puodą suberkite apkeptus moliūgus su svogūnais. Virkite kol daržovės suminkštės. Įpilkite kokosų pieno ir grietinėlės, jei reikia, pagardinkite druska. Virkite dar 2-3 minutes ir sutrinkite elektriniu trintuvu. Patiekiant pagardinkite keptuvėje skrudintomis moliūgų sėklomis ir trupintais graikiniais ir migdolų riešutais.
Skanaus!