KAIP AUGINAMI EKOLOGIŠKI DOLE BANANAI?

Ar kada susimąstėte, kaip auginami į Biosala parduotuves patenkantys ekologiški bananai Dole?

Dole bananai auginami milžiniškose ekologinėse plantacijose, įkurtose Ekvadore, Dominikoje, Kolumbijoje ir Peru. Vadovaujantis ekologinės gamybos principais, plantacijos tręšiamos tik natūraliomis trąšomis. Tokiu būdu saugoma biologinė įvairovė ir harmonija. 

Didžiausia problema - grybelis (Black Sigatoka)

Auginant bananus sunkiausia kovoti su medžius puolančiu grybeliu, kuris bananų plantacijas gali sunaikinti per kelias savaites. Grybelis pirmiausiai pažeidžia augalų lapus, todėl plantacijų darbuotojai juos nuolatos tikrina ir pažeistus lapus nukerta. Deja, ne visuomet pavyksta su grybeliu susidoroti rankiniu būdu, todėl orlaiviams ir traktoriams papildomai medžius reikia purkšti organiniais aliejais.

Kaip bananai pakuojami?

Sunokinti ir nuskinti bananai plaunami vandenyje, nusausinami ir žymimi ekologiškumą bylojančiais lipdukais. Tada bananų kekių viršūnėlės apvyniojamos apsaugine plėvele, kad transportavimo į prekybos centrus metu vaisiai išliktų švieži ir nepūtų. 

Virtualiame vaizdo ture pamatysite bananų auginimo procesą iš arti ir sužinosite, kaip bananai nokinami ir pakuojami.

Virtualus turas: http://www.dole.eu/dole-earth/farmtour/organic-banana.html

Vaizdo įrašas apie Dole bananus:

Praeitas GOJI UOGOS: SVEIKATOS ŠALTINIS IŠ HIMALAJŲ
Kitas KVIEČIŲ ŽELMENŲ MILTELIAI: KUO NAUDINGI MŪSŲ ORGANIZMUI?